Galleri Siljan

YLVA SKARP
27 OKT – 31 JAN
Från och med fredag den 27 oktober ställer kalligrafen och designern Ylva Skarp ut sin konst på Siljan i Leksand. Inspireras av vacker konst under mat eller fikabesöket. Utställningen pågår på entréplan och nere i DUF-salen.
Välkommen!

Om Ylva Skarp

Med enkla verktyg som pensel och penna har kalligrafen och designern Ylva Skarp skapat ett personligt bildspråk som tagit världen med storm. Hennes sätt att forma bilder av bokstäver – ibland sirligt och sparsmakat, andra gånger rått och kraftfullt – på allt från tavlor till vardagsföremål triggar obevekligen igång habegäret. Ylva Skarps version av modern svensk form är en oemotståndlig blandning av hantverksskicklighet, humor och fingertoppskänsla.

Ylva Skarp är utbildad vid Roehampton Institute i London och har arbetat professionellt med kalligrafi och design i 25 år. Hon lever och verkar i Leksand, Dalarna där hon driver Studio Skarp, ateljé, showroom och butik. Det är här hon hämtar kraften och inspirationen även om hennes marknad numera är global och sträcker sig långt utanför Sveriges gränser.

sv Swedish
X