Galleri Siljan

Inspireras av vacker konst under mat eller fikabesöket. I våra kaféer kan du njuta av utställningar av lokala konstnärer från Siljansbygden. Nedan ser du våra aktuella utställningar i Leksand och Rättvik.
Varmt välkommen!

 • 17 maj LEKSAND

  Robin Christoffersson

  Fredag (slutar torsdag den 29 augusti)

  Utställningen pågår t.o.m. 29 augusti i Leksand

 • 07 jun RÄTTVIK

  Berit Melin

  Fredag (slutar torsdag den 29 augusti)

  Utställningen pågår t.o.m. 29 augusti i Rättvik

Om konstnärerna

Robin Christoffersson

Jag är konstnär och hockeymålvakt med rötter i Dalarna. Född i Malung, men uppväxt i Leksand, där jag under min juniortid spelade hockey för Leksands IF. För närvarande är jag bosatt i Småland och spelar hockey där.

Här får ni ta del av min konst, ett intresse jag haft under större delen av mitt liv. Men som under senare år blivit en stor del av min vardag. Min konst är till stor del inspirerad av naturen, där Dalarna alltid är en återkommande inspirationskälla. Jag målar med olja, akryl och akvarell. Hoppas att ni gillar det!

Instagram: Brunos_art_
Mobil: 076-196 58 03 (nås via sms)
E-post: rbruno.christoffersson@gmail.com

Mer info

Berit Melin

Intresset för måleri har alltid funnits i mitt liv, och otaliga kurser har det blivit genom åren. Senast gick jag en konstutbildning, 2,5 år, på Fornby konstskola i Falun. Under den utbildningen insåg jag att det var mitt måleri jag ville satsa på. Med mitt måleri vill jag förmedla en stillhet, en ensamhet, en familj säger någon, ”dina hus är som en familj” – ja, kanske det. Det blir ofta hus i olika former. Jag är fascinerad av gamla fabriksbyggnader, magasin med sina stora former och små tak, hus som håller på att falla ihop, tycker att det är vackert det som tiden gjort sitt med. Kommer alltid tillbaka till mina hus, det är stora härliga former, gamla fabriker, magasin, även gamla vinda lador, ja då sätts fantasin igång. Det blir även stilleben då och då, känner att då får fantasin fritt spelrum, försöker hitta det fria måleriet, glädjen, och det upplösta som jag egentligen tycker är det svåraste för min del. Jag arbetar mest i akryl, ibland tempera, oftast en blandteknik, och lager på lager. Försöker få fram en harmoni mellan färg o form, alltid en utmaning när duken är vit, men spännande! Det är en fantastisk ynnest att få arbeta med måleriet på heltid.

Mobil: 076-833 89 19
E-post: berit@ateljeskullen.se

Mer info
sv Swedish
X