Siljans gelato
Vi tillverkar vår gelato enligt italiensk hantverkstradition på fina råvaror. Grunden består av ekologisk mjölk från svenska gårdar.
Gelatomeny
De smaker vi producerar just nu
Bourbon Vanilj
Kokos
Brynt smör
Lakrits
Rabarber/Vanilj
Banan/Choklad
Vit choklad/Citron
Passionsfrukt
Hallon/Citron
Blåbär/Kardemumma
Kola/Havssalt/Pekannöt
Pistage EKO
Hasselnöt/Havssalt
Gianduja (Hasselnöt/Choklad)
Choklad
–
Blodapelsin (Sorbet)
Citron/Ingefära (Sorbet)
Jordgubb/Mynta (Sorbet)
Mojito (Sorbet)
Pina Colada (Sorbet)
Med reservation för att vissa smaker kan sälja slut
Vad är gelato?
Gelato betyder glass på italienska. Men det är skillnad på det vi kallar glass och gelato. Gelato görs, till skillnad mot glass, i huvudsak på mjölk med väldigt lite grädde. Det gör att den har en lägre fetthalt jämfört med vanlig glass. Gelato serveras även vid en högre temperatur än glass. Vad gäller smakupplevelsen så ger den minskade fetthalten och den högre serveringstemperaturen en tydligare smak.