Siljans gelato
Vi tillverkar vår gelato enligt italiensk hantverkstradition på fina råvaror. Grunden består av ekologisk mjölk från svenska gårdar.
Gelatomeny
Vanilj
(Vaniglia Tahiti)
Hasselnöt
(Nocciola)
Pistage EKO
(Pistacchio Verde Di Bronte D.O.P.)
Choklad 70%
(Cioccolato)
Choklad/Hasselnöt
(Gianduja)
Kola/Rosmarin
(Caramello/Rosmarino)
Brynt smör
(Burro Rosolato)
Banan
(Banana)
Citron/Kräm
(Limone/Crema)
Kokos
(Noce Di Cocco)
Jordgubb/Mynta-sorbet
(Fragola/Menta Sorbetto)
Mandelsorbet
(Mandorla Sorbetto)
Vad är gelato?
Gelato betyder glass på italienska. Men det är skillnad på det vi kallar glass och gelato. Gelato görs, till skillnad mot glass, i huvudsak på mjölk med väldigt lite grädde. Det gör att den har en lägre fetthalt jämfört med vanlig glass. Gelato serveras även vid en högre temperatur än glass. Vad gäller smakupplevelsen så ger den minskade fetthalten och den högre serveringstemperaturen en tydligare smak.